Cayola E

Född den 26 maj 2003

Efter Comefast xx – D-day – Monaco.

I april, den 20-de för att vara exakt i år, 2012, flyttade Cayola ner till mig Ystad, då hade jag ju iofs träffat Cajan flera gånger innan, jag var ju med och hämtade ner henne från Bohuslän och hade ju även ridit henne en gång hemma hos mamma. Men egentligen började våran historia långt tidigare än så, första gången vi sågs var faktiskt den 26 maj 2003, japp samma dag som hon föddes.

Hon är alltså våran uppfödning, hennes födsel är dessutom en av dem som jag minns allra bäst av den anledningen att hon föddes med bakåtslagna framben, tänker inte gå in för mycket på detaljer, vill inte smutskasta någon men kan väl bara säga såhär, hade någon annan lite mindre hästkunnig än mamma hamnat i denna situation hade nog inte Cayola levt idag. Hennes ben var väldigt krokiga på grund av hur hon låg när hon föddes så i början hade hon väldigt svårt att stå själv och vi fick stötta henne när hon skulle dia!

Men sen såldes hon, som så många andra föl och unghästar, det är ju enda sättet att överleva som uppfödare! 😉 Och i april fick vi möjlighet att köpa tillbaka henne, anledningen till att mamma byte tillbaka henne var för att hennes moster och syster, stoet Conola var väldigt dålig efter en förlossning som gick illa och mamma ville behålla blodet då Cayolas far Comefast och hennes mormor Monola var två helt fantastiska hästar.

Riktigt så blev det inte ;), när det väl gick upp för mig vem Cayola var efter kunde jag inte låta bli, hennes pappa är i särklass den absolut bästa och trevligaste häst jag någonsin suttit på och trots att han var hingst var han världens gullegris! Min sa jag och så blev det! 😉 Dessutom blev Conola mycket bättre och förutom hovbensförändringar och just nu väldigt fula hovar som kommer växa bort med tiden är hon lika go som innan, så mamma fick behålla blodet iaf! 😀 Blodet = generna från härstamningen alltså vi håller inte på med några konstiga saker här inte! :p

Trots att jag inte ridit Cayola så länge och hon är på många sätt ganska ung och erfaren, är fruktansvärt trevlig häst med en fantastisk hoppförmåga och ett mod långt över många av de hingstar jag ridit, hon är dessutom en av de intelligentaste häst jag haft att gör med, vilket i mångt och mycket är väldigt bra men också orsaken till att hon gick på bakbenen. :p Men också orsaken till att hon inte höll på så länge eftersom det inte funkade! 😀 Jag tror Cayola kan bli något väldigt stor, även om hon kanske har åldern emot sig, redan 9 och inte gjort något. Men i fälttävlan spelar åldern mindre roll och annars kanske hon kan lyckas med de ingen annan av mina hästar har gjort att få upp mig i klasser över 105 cm! :p

Väntar på bilder från min mor så de kommer upp här sen! Ska även fråga den förra ägaren efter unghästbilder!

22 juli 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *